Leivo syksyisestä kantarelli eli keltavahvero sienisadosta ja lehtevästä voitaikinasta kätevästi Kantarellisarvia.

Tarjoile lehtevät herkut lämpimän juoman tai punaviinin kera.

Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
1
l
kantarelleja
2
sipulia (varsineen)
1-2
rkl
voita
1
tl
yrtti-pippurimaustetta
100
g
kantarellituorejuustoa
(munaa voiteluun)

Ohje

  1. Puhdista ja pilko kanttarellit. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sienet ja sipulisilppu voissa pannulla, mausta yrtti-pippurimausteella.

  2. Leikkaa taikinalevyt vinoon halki niin, että kustakin levystä syntyy kaksi pitkää kolmiota. Voit kaulia kolmioita hiukan isommaksi leveästä päästä. Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaisesti taikinalevyille, noin kaksi ruokalusikallista kullekin kolmiolle. Jaa päälle sieni-sipulitäyte.

  3. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Saat kevyempiä sarvia, kun korvaat voitaikinan sämpylä- tai hiivataikinalla. Katso taikinan ohje jauhopakkauksen kyljestä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Mitä muuta kantarellista?

Löysitkö suursadon kanttarelleja? Kokeile ihanaa, perinteistä kanttarellikastiketta tai leivo mehevä Arjan sienipiirakka.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.