Kesä on kakkujen kulta-aikaa, ja tänä vuonna myös #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) juhlii kakuin veljensä peruskoulusta pääsyä, kesäloman alkua ja kesää ylipäätään. Anniinan keittiössä juhlapöytään kohoaa kaksikerroksinen kakku-unelma, jonka sisästä löytyy ihanaa marjamoussea ja päältä unelmien marenkivoikreemiä sveitsiläisittäin.

"Pidän lähes kaikista kakuista, mutta eniten moussekakuista, täytekakuista ja juustokakuista. Leipoessani tartun useimmiten juusto- ja täytekakkujen resepteihin. Perinteisiäkin kakkuja on mukava tehdä, mutta toisaalta rakastan myös kokeilla kaikenlaisia makuja ja uusia ideoita."

Ainekset 35 annosta annosta

Kakkupohja:
10
kananmunaa
3 ½
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
vuokasprayta
maitoa kostutukseen
Marjamousse:
kuivattuja marjoja (vadelma)
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
4
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3
tl
vaniljasokeria
16
liivatelehteä
8
dl
kuohukermaa
12
dl
kotimaisia tuoreita/pakaste marjoja (mansikka,mustikka,vadelma,herukat)
Sveitsiläinen marenkivoikreemi:
7
kananmunan valkuaista
4 ½
dl
sokeria
450
g
huoneenlämpöistä (suolaamatonta) voita
valkoista elintarvikeväriä
Koristelu:
syötävää lehtikultaa
ruusuja

Ohje

Kakkupohja

1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 °C asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

3. Sekoita jauhoseos ja munavaahto kevyesti keskenään.

4. Voitele vuoat vuokaspraylla ja täytä taikinalla. Paista kypsäksi (iso n. 45 min, pieni vähemmän).

5. Kumoa kakkupohjat hieman jäähtyneenä ja kelmuta täysin jäähtyneenä. Kakkupohjat kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa, sillä pohjat on helpompi leikata seuraavana päivänä.

Marjamousse ja täyttö

1. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan, ja laita liivatelehdet kauttaaltaan kylmään veteen.

2. Sulata pakastemarjat, jäähdytä hieman ja soseuta kastikkeeksi. Siivilöi halutessasi siemenet.

3. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike ja kuohukerma keskenään ja lisää vaahtoseokseen vaniljasokeri sekä kuivatut marjat.

4. Kiehauta tilkka vettä (n. 2 rkl), purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen.

5. Sekoita soseutetut marjat tuorejuuston kanssa ja kaada liivatelehdet ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.

6. Yhdistä lopuksi myös vanilja-kermavaahtoseos marjaseokseen käännellen.

7. Ympyröi kakkupohjan alin kerros reunakalvolla teippiä tai irtopohjavuokaa apunasi käyttäen.

8. Kostuta pohja maidolla ja laita kerros marjamoussea. Toista sama muilla kerroksilla mutta älä laita moussea enää ylimmän kerroksen päälle. Täytä pienempi kakku samalla tavalla.

9. Kelmuta kakut niin, ettei niihin pääse ilmaa. Laita jääkaappiin maustumaan 5 tunniksi tai yön yli.

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

1. Laita sokerit ja valkuaiset metallikulhoon kiehuvan vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on noin 60-asteista eivätkä sokerikiteet enää tunnu.

2. Ota seos pois liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes se on kovaa ja kiiltävää (n. 5–10 minuuttia).

3. Lisää huoneenlämpöinen voi paloina seokseen sähkövatkaimen keskiteholla sekoittaen.

4. Lisää valkoista väriainetta, kunnes väri miellyttää silmääsi.

5. Jatkaa vatkaamista, kunnes se on pehmeää ja tasaista. Kreemi saattaa aluksi vaikuttaa kokkareiselta, mutta tasoittuu kyllä vatkattaessa.

Kuorrutus ja koristelu

1. Päällystä kakut tasaisesti kreemillä ja laita hetkeksi jääkaappiin (kreemi kovettuu kylmässä).

2. Laita pienempi kakku isomman kakun päälle, jolloin saat kaksikerroksisen kakun.

3. Koristele lehtikullalla ja ruusuilla (päällystä varret esim. foliolla) tai muulla mieleiselläsi tavalla. Säilytä jääkaapissa.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.