Tässä klassinen Britakakku eli marenki-sokerikakkulevyistä koottu täytekakku on leivottu vaaleanpunaiseksi.

Pinkin värin loihdit pienellä määrällä punaista karamelliväriä, ole tarkkana: esimerkiksi nuppineulanpään kokoinen pala väriä saattaa riittää, ainakin jos kyseessä on pastaväri.

Kun kakkulevy on paistettu kypsäksi, siitä muotoillaan 5 neliön muotoista levyä. Viimeisen palan voit yhdistää kahdesta pienemmästä palasta. Kakun koko on tuolloin n. 14 x 14 cm.

Voit myös valmistaa 3 suorakaiteen muotoista levyä, jolloin saat matalamman ja pidemmän täytekakun kooltaan 14 x 30 cm.

Täytä kakku pinkillä kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.

Pinkit vaahtokarkit kruunaavat herkun.

Ainekset 10-15:lle annosta

Kakkupohjalevy:
125
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
3
kananmunan keltuaista
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
¾
dl
maitoa
hiven punaista karamelliväriä, esim. geeliväriä
Marenkikuorrutus:
3
kananmunan valkuaista
dl
tomusokeria
hiven punaista karamelliväriä, esim. geeliväriä
1
dl
mantelilastuja tai -rouhetta
Leivinpaperin voiteluun:
voita tai margariinia
Täyte:
2
dl
vadelmahilloa
2
dl
vadelmia
3
dl
pieniä pinkkejä vaahtokarkkeja
nippu tuoretta sitruunamelissaa
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
hiven punaista karamelliväriä, esim. geeliväriä
Päälle:
2
dl
vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan vispaten.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen. Lisää lopuksi varovasti punaista elintarvikeväriä niin, että taikinasta tulee vaaleanpunainen.
  3. Aseta leivinpaperi isolle reunalliselle uunipellille ja voitele paperi. Leivitä siihen taikina lastaa apuna käyttäen.
  4. Valmista marenkivaahto vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä välillä vatkaten. Lisää lopuksi nuppineulanpäänkokoinen määrä punaista väriainetta, vispaa seos vaaleanpunaiseksi. Levitä marenki ilmavaksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja tai -rouhetta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa jäähtyneestä levystä 5 kpl, n. 14 x 14 cm, neliön muotoista levyä. Viimeisen palan voit yhdistää kahdesta pienemmästä palasta. Tai voit leikata 3 kpl 30 x 14 cm suorakaiteen muotoista levyä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se sokerilla ja vaniljasokereilla ja värjää vaahto pinkiksi varoivaisesti karamellivärillä.
  7. Asettele yksi iso pohjalevypala marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä pohjalevylle kerros vadelmahilloa ja vadelmia. Levitä näiden päälle pieniä vaahtokarkkeja, silputtua sitruunamelissaa ja pinkkiä kermavaahtoa. Nosta päälle toinen levy marenkipuoli ylöspäin. Täytä samalla tavoin ja jatka täyttämistä, kunnes kaikki kerrokset ovat paikoillaan. Säästä kermavaahtoa vähän kakun päälle.
  8. Koristele Britakakku kauniisti pinkillä kermavaahdolla, vadelmilla, vaahtokarkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.