Leivo ihana Rukiinen Suklaakääretorttu ruisjauhoilla, joiden tummuuden peität kaakaojauheella.

Täyte voi olla myös suklainen, valkosuklaarahkalla ja raikkailla marjoilla täytetty.

Hyvä munavaahto syntyy huoneenlämpöisillä aineilla, riittävän pitkään lanka-vispilällä voimakkaasti vatkaten kulhossa, joka on täysin puhdas (ei muovinen-rasvapintainen).

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
kananmunaa
dl
(tummaa) sokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1
tlk
valkosuklaalla tms. maustettua rahkaa (200 g)
3-4
dl
puolukoita tai karpaloita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

  3. Levitä rahka tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, levitä päälle marjat. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI: Kokeile täytteeksi lakka- tai tyrnisosetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.