Kaalilaatikko on perinteinen paistosruoka, jonka lisäkkeenä tarjoillaan usein puolukkasurvosta.
Keräkaali ja ohrasuurimot antavat kaalilaatikolle herkullisen maun.
Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on, varhaiskaali/kesäkaali kypsyy nopeiten.
Jos kaalisuikaleiden joukkoon jää paljon vettä, valuta sitä hieman pois tai käytä vähemmän maitoa.
Ainekset 6-8:lle, 2 n. 1½ litran matalaa uunivuokaa tai 1 iso n. 3 litran uunivuoka annosta
Ohje
-
Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Kiehauta yhtä aikaa isossa kattilassa n. 1 l vettä. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi, lisää se ja suolaa kiehuvaan veteen. Keitä pehmeäksi, n.15 min.
-
Paista yhtä aikaa jauheliha ja silputtu sipuli, mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Yhdistä isoon kaalikattilaan valutetut ohrat ja jauhelihaseos. Mausta siirapilla. Sekoita munat ja maito munamaidoksi ja sekoita muiden aineiden joukkoon.
-
Kaada voideltuihin uunivuokiin, paras tulos syntyy matalissa uunivuoissa. Kypsennä 175–200–asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kaalilaatikon kanssa maistuu puolukkasurvos tai -hillo.
Kokeile myös näitä reseptejä:
VINKKI: Jauhelihan tilalla voit käyttää esim. kantarelleja tai muita sieniä.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Lehtikaali kasvoi hyvin, joten kokeilen sitäkin.
Hyvää!
Tämä resepti kävisi myös glueenitonta ruokavaliota käyttäville, jos laittaa lihaliemi suuruksen ja käyttää riisiä.