Perinteinen kaalipata sopii täydellisesti viileisiin päiviin. Mehukas kaali, jauheliha ja pitkäriisi tekevät padasta maukkaan ja täyttävän aterian. Kaalipadan makua täydentävät siirapin makeus sekä meirami, ja perinteiseen tapaan sen kanssa tarjoillaan puolukkasurvosta.
Kesäkaalista tai varhaiskaalista valmistettuna pata kypsyy nopeasti ja saa erityisen pehmeän rakenteen. Jos haluat kokeilla jotain uutta, lisää joukkoon kookosmaitoa, joka antaa perinteiseen kaalipataan uuden vivahteen. Tämä herkullinen kaalipata maistuu koko perheelle!
Ainekset 8 annosta
400
g
jauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
n.1
kg
keräkaalia
6
dl
vettä
2
dl
pitkäriisiä
2
rkl
härkäfondia
2
tl
suolaa
⅓
tl
valkopippuria
2
tl
meiramia
½
dl
siirappia
Ohje
Paista jauheliha ja silputtu sipuli isossa kattilassa. Raasta porkkanat ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset, neste, riisi ja mausteet pataan.
Hauduta kaalipataa n. 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä. Kaalipadan kanssa maistuu puolukkasurvos tai -hillo.
VINKKI: Jauhelihan tilalla tai lisäksi voit käyttää esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä.
Sienistä poistetaan aina ensin neste, eli sienet paistin pannuun ja annetaan "höyrytä " neste pois.
Näin niistä ei tule veteliä "löllöjä". Sitten lisätään vähän öljyä ja paistetaan ruskeaksi (ainakin osittain),
lisätään suolat ja mausteet tarpeen mukaan. Ei se sen kummempaa ole!
terv. karanteeni Mummeli