pilkottuja, esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. rouskuja)
n.2
rkl
rypsiöljyä
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
dl
pitkäriisiä
8
dl
lihalientä
800
g
valkokaalia
3
rkl
siirappia
1
tl
suolaa, valkopippuria rouhittuna
1
tl
meiramia
1
tl
oreganoa
1
tl
kirveliä
2
tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
5
dl
maitoa
Ohje
Paista porsaanlihasuikaleet ja sienet öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit ja anna hetken aikaa pehmentyä lihan ja sienien kanssa.
Keitä riisi lihaliemessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan hetkeksi hautumaan.
Sekoita joukkoon lihasuikale-sieni-sipuliseos. Mausta seos ja kaada se voideltuun, reilun kokoiseen uunivuokaan. Vatkaa munat maidon joukkoon ja valuta liemi tasaisesti vuokaan.
Kypsennä laatikkoa 175 -asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa lisänä esimerkiksi puolukka-kurpitsasalaattia.
Resepti:
Sakari Lehtinen, Elimäki, Kotikokki -kisa / Ruokareseptit