Ainekset Noin 10 annosta

Keksikakkupohja:
Täyte:
4
liivatelehteä
n.1
dl
mangososetta (esim. 125 g vauvanruokapurkki)
100
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
suklaarusinoita
½
dl
sitruunamehua tai likööriä
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sokeria
2
dl
kevyt vispikermaa (rasvaa 20 %)
Päälle:
50
g
valkosuklaarouhetta
1-2
limeä tai sitruunaa

Ohje

  1. Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuoratun irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
  2. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu.
  3. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
  4. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Tarjoiletko kakkua vain aikuisille?

Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.

Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.