Tee kakkupohja Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta tai Kauramurotaikinasta, levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmat ja juustokakkuseos, anna hyytyä kunnolla.
Koristele näyttävästi!
Kokeile myös suosittua suklaapohjaista juustokakkua!
Ainekset 25-28 cm:n kokoinen irtopohjainen piirakkavuoka, 10-15:lle annosta
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Kostuta jäähtynyt pohja. Levitä sille vadelmat. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna 2-3 rkl vettä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja liuota ne veteen. Lisää 1 rkl sitruunamehua. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita liivateliemi tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta se sokereilla ja yhdistä kermavaahtoon varovasti juusto-liivateseos. Kaada hyytelö torttupohjalle marjojen päälle irtopohjavuokaan.
Hyydytä jääkaapissa. Irrota kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua tuorein marjoin ja yrtein.
VINKKI: Voit tehdä juustokakun myös mansikoilla, mustikoilla tai lakoilla. Katso myös suosituin Mango-juustokakku -reseptimme!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet