Ota taikina sulamaan n. puoli tuntia ennen käyttöä.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele 22-senttinen irtopohjavuoka. Painele kauramurotaikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa n. 10–12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
Anna jäähtyä.
Täyte:
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi (noin 2 min).
Lisää joukkoon vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen.
Lisää lopuksi maissitärkkelys seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on jämäkän oloinen.
Anna jäähtyä.
Kinuski:
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15–20 min.
Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista.
Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
Anna kinuskin jämähtää ja lisää päälle sormisuola. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Pähkinä-granolamuru:
Sekoita keskenään sulatettu voi, granola tai suolapähkinät, vehnäjauhot ja fariinisokeri.
Laita muruseos pellille ja paista 175 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, kun muruseos on jäähtynyt
Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit
Kommentteja ja keskustelua