Someleipurimme Sannan salted caramel -juustokakun kruunaa rapsakka pähkinä-granolamuru.
Parhaimmillaan tämä naistenpäivän inspiroima kakku on leivontaa seuraavana päivänä, mutta akuutimpaan makeannälkään voit leikata palan vaikka heti!
Ainekset 8-10 annosta
Ohje
Pohja:
-
Ota taikina sulamaan n. puoli tuntia ennen käyttöä.
-
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
-
Voitele 22-senttinen irtopohjavuoka. Painele kauramurotaikina vuoan pohjalle ja reunoille.
-
Paista pohjaa n. 10–12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.
-
Anna jäähtyä.
Täyte:
-
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi (noin 2 min).
-
Lisää joukkoon vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
-
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen.
-
Lisää lopuksi maissitärkkelys seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
-
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on jämäkän oloinen.
-
Anna jäähtyä.
Kinuski:
-
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15–20 min.
-
Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista.
-
Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
-
Anna kinuskin jämähtää ja lisää päälle sormisuola. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Pähkinä-granolamuru:
-
Sekoita keskenään sulatettu voi, granola tai suolapähkinät, vehnäjauhot ja fariinisokeri.
-
Laita muruseos pellille ja paista 175 asteessa noin 12–15 minuuttia.
-
Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, kun muruseos on jäähtynyt
Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit
Kommentteja ja keskustelua