Kevään keltainen tyrni-valkosuklaajuustokakku on raikas lisä vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään.

Tämä juustokakku on tehty ilman liivatetta, koska melko runsas määrä valkosuklaata kovettaa täytteen, kun sen säilyttää kylmässä.

Tällä ohjeella saat suussasulavan pehmeän juustokakun helposti.

Muista tarjota tämä juustokakku kylmänä, jolloin rakenne on kestävä.

Tyrni tasapainottaa mainiosti makeaa valkosuklaata.

Mikäli tuoretta tyrniä ei ole saatavilla, voit käyttää kakkuun pakastettua tyrniä tai pelkästään tyrnihilloa ja kuivattua tyrnirouhetta.

Ainekset 10-12:lle annosta

Pohjaa ja reunoja varten leivo tyrni-valkosuklaa kaurakeksejä (n.30 kpl):
4
rkl
tyrnirouhetta tai kuivattua tyrniä
n.6
palaa
valkosuklaata raastettuna
Keksikakun pohja:
200
g
tyrnikaurakeksejä (n. 20 kpl)
100
g
voita sulatettuna
Väliin:
100
g
tyrnihilloa
2-3
dl
tyrnimarjoja
Täyte:
250
g
valkoista leivontasuklaata
2
dl
kuohukermaa
2
tl
vaniljasokeria
400
g
maustamatonta tuorejuusto (ei kevyt)
100
g
tyrnihilloa
Koristeluun:
1
dl
tuoreita tyrnimarjoja
tyrni-valkosuklaa kauramurskaa
(kuivattua tyrnirouhetta)

Ohje

  1. Sulata kauramurotaikina. Sekoita käsillä vaivaten joukkoon rouhittua tuoretta tai kuivattua tyrniä ja rouhittua valkosuklaata. Leivo taikina pyöreäksi tangoksi, (laita hetkeksi kylmään) ja leikkaa tangosta ohuita viipalepikkuleipiä uunipellille. Voit muotoilla niitä vielä käsin tai painella haarukalla. Voit ripotella pikkuleipien päälle vielä valkosuklaarouhetta. Laita pikkuleivät väljästi leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.
  2. Murskaa jäähtyneet pikkuleipäkeksit ja sekoita n. 2/3 keksimurusta sulatettuun voihin.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 23 cm) ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohja kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Paloittele valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään astiaan. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä, kun suklaa alkaa sulaa. Sulata suklaa juuri ja juuri sulavaksi.
  5. Vaahdota kerma ja vispaa voimakkaasti joukkoon tuorejuusto. Kaada nauhana joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Sekoita 100 g tyrnihilloa juustoseokseen.
  6. Ota murupohja viileästä. Levitä pohjan päälle 100 g tyrnihilloa ja kerros tyrnimarjoja. Jos käytät pakastetyrnimarjoja, sulata ne ja valuta niistä ylimääräinen mehu talteen (voit valmistaa siitä raikasta janojuomaa). Nostele valkosuklaa-tuorejuustotäyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakkuvuoasta varovasti reunus. Siirrä kakku tarjoiluvadille kakkuvuoan pohjan ja leivinpaperin avulla. Koristele kakku tyrnimarjakeolla, ripottele ympärille kaurakeksimurskaa ja halutessasi kuivattua tyrnirouhetta. Säilytä kakkua viileässä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.