Myllyn Paras Iso Lehtitaikinasta muotoilet haluamasi muotoisen isonkin lehtevän piirakan.

Irtonainen Riisi+Ohra tuo täytteessä lisää ruokaisuutta piirakalle ja toki myös vähentää ruoassa käytettävän lihan määrää.

Samalla ohjeella voit tehdä piirakan myös savulohesta tai yrttikasviksista.

Ainekset piirakkavuoallinen annosta

Täyte:
1
rs
aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (200 g)
1
dl
hienonnettua persiljaa
n.300
g
riista- tai porosäilykettä (+suolaa, jos säilykkeessä ei ole)
200
g
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä 1 dl suurimoita pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Pilko porosäilyke ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää poro, tomaatit, tuorejuusto ja persilja suurimoihin. Lisää suolaa, jos säilykkeessä ei ole. Sekoita täyte tasaiseksi. 
  2. Käytä sydämenmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, mutta voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle. Kauli Isoa Lehtitaikinaa noin puolet ohuemmaksi. Leikkaa levystä vuoan kokoinen pala kansilevyksi piiraalle (jätä se pöydälle odottamaan). Kauli lopusta taikinasta vuoan + reunojen kokoinen levy vuoan pohjalle.
  3. Levitä täyte pohjalevylle vuokaan. Nosta kansi päälle. Sulje reunasaumat hyvin nipistäen yhteen. Kuvioi pinta saksien kärjellä. Voitele munalla.
  4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia kauniin keltaiseksi.
  5. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.