Ison lihapiirakan täytteen saat pysymään mehevämpänä, kun teet piirakalle kannen.

Lihapiirakka on nykyään suosittu ”retroherkku”.

Taputtele pakastepiirakkataikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja käytä toinen paketti taikinaa kanneksi.

Tee kanteen koristeviiltoja, jotta piirakan höyryt pääsevät ulos, eikä kansi kupruile.

Ainekset iso piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm annosta

Täyte:
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
½
l
vettä + 1 lihaliemikuutio
300
g
jauhelihaa
1
iso sipuli
4-5
valkosipulinkynttä
200
g
herne-maissi-paprikaa tai porkkanaa ja herneitä
200
g
pippurituorejuustoa
1
rkl
soijakastiketta
1-2
tl
yrttisuolaa

Ohje

  1. Ota taikinat sulamaan.
  2. Keitä suurimot kypsäksi lihaliemessä kattilassa n. 20 min, valuta lävikössä, älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnetut sipulit paistinpannulla. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Lisää seokseen kypsät suurimot. Tarkista maku sopivaksi.
  3. Levitä yksi paketillinen sulanutta piirakkataikinaa pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä täyte päälle.
  4. Ota toinen paketti piirakkataikinaa ja kauli siitä kansi piirakalle, tee kanteen koristeviiltoja ja voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

VINKKI: Herne-maissi-paprikan tilalle voit raastaa 2-3 porkkanaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.