Ainekset iso vuoka, n. 20 x 40 cm annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa (kts. valmistusohjeesta linkki)
Täyte:
250
g
savulohta suikaleina
15
cm
purjosipulia (n. 100 g)
1
keltainen tai oranssi paprika
1
dl
tuoretta tillisilppua (tai 2 rkl kuivattua)
100
g
savulohituorejuustoa
2
dl
ranskankermaa (crème fraiche)
2
dl
kermaa
3
munaa
2
tl
sitruunapippuria
1
dl
(paistoon sopivaa) juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Kauli taikina vuokaan sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi.

  2. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Laita ainekset ohjeen järjestyksessä vuokaan pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, kermat ja munat. Mausta. Kaada seos vuokaan täytteiden joukkoon ja sekoita ainekset kauniisti keskenään. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min.

Katso myös maukas lohipiirakka, jonka mehevässä täytteessä on kylmäsavulohen lisäksi tuorejuustoa!

VINKKI: Kokeile lohen tilalle savulihaa, muuta tuorejuusto siihen sopivaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.