annos itse tehtyä ruistaikinaa (kts. valmistusohjeesta linkki)
Täyte:
1
dl
pitkäriisiä
250
g
savulohta suikaleina
15
cm
purjosipulia (n. 100 g)
1
keltainen tai oranssi paprika
1
dl
tuoretta tillisilppua (tai 2 rkl kuivattua)
100
g
savulohituorejuustoa
2
dl
ranskankermaa (crème fraiche)
2
dl
kermaa
3
munaa
2
tl
sitruunapippuria
1
dl
(paistoon sopivaa) juustoraastetta
Ohje
Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Kauli taikina vuokaan sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Laita ainekset ohjeen järjestyksessä vuokaan pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, kermat ja munat. Mausta. Kaada seos vuokaan täytteiden joukkoon ja sekoita ainekset kauniisti keskenään. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min.
Katso myös maukas lohipiirakka, jonka mehevässä täytteessä on kylmäsavulohen lisäksi tuorejuustoa!
VINKKI: Kokeile lohen tilalle savulihaa, muuta tuorejuusto siihen sopivaksi.