Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Elina Laine tekivät näitä lettuja.

Ainekset 35 pientä lettua tai 10 isoa lettua annosta

Letut:
4
dl
vettä
2
dl
kermaa (vähän hapankin käy)
Valkosuklaarahka:
1
tlk
vispautuvaa kermaa (2-2½ dl)
100
g
valkoista suklaata
(1
rkl
sokeria)
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
Mansikat:
1
l
tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Vispaa vesi-kermaseokseen lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 20 min.

  2. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.

  3. Valmista valkosuklaarahka. Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaapalat koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Tarjoile lettujen kanssa valkosuklaarahkaa ja reilusti tuoreita mansikoita.

VINKKI: Voit jättää halutessasi valkosuklaan pois kermarahkan seasta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.