Terveelliset marjasoseet ovat mainio maun antaja lettutaikinassa, tällöin taikinaan sopii myös hiivaleipävehnäjauho.

Tummat jauhot sekä tattari– tai ohrajauho tuovat myös mainiosti viljaisaa makua sekä kivennäisaineita ja kuitua lettutaikinaan.

Katso video lettujen valmistamisesta ohjeen alta.

Ainekset 20-25 pientä lettua tai 7 isoa annosta

2
munaa
4
dl
(laktoositonta) maitoa
½
tl
suolaa
1
rkl
tummaa sokeria
1
dl
mansikkasurvosta
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
1-2
dl
sitruuna- tai vaniljarahkaa
1-2
dl
mansikkasurvosta
runsaasti mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munien joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, sose ja öljy. Riippuen hillon happamuudesta voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota ½ tuntia.
  2. Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on hiven rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Herkuttele kuumina mansikkahillon ja rahkan kera. Voit tehdä samalla ohjeella myös isompia räiskäleitä.

VINKKI: Pääset helpommalla, jos käytät taikinaan valmista Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.