Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja sydämen muotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä tähtiä ja sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktail-paloja.
Sivele palojen pinnalle munaa ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Valmista mätitäyte: Hienonna punasipuli. Sekoita silppu smetanaan. Mausta seos. Älä sekoita joukkoon mätiä, se laitetaan täytettäessä erikseen smetanatäytteen päälle.
Valmista Brie-viikunatäyte. Hienonna brie ja viikunat. Sekoita nämä ranskankermaan. Mausta rosépippurilla.
Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä ja laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen täytettä. Täytä puolet paloista mätitäytteellä ja puolet brie-viikunatäytteellä.
Kommentteja ja keskustelua