Lehtevistä taikinoista valmistat kätevästi joulun alkupalat tai illanistujaisten ja pikkujoulujen maistuvat herkut.

Mädin voit korvata graavi- tai savulohella.

Valkohomejuuston tilalle sopii myös sinihomejuusto.

Mikäli pidät kirpeistä mauista, voit lisätä karpaloita juustotäytteeseen tai käyttää niitä viikunoiden tilalla.

Ainekset 40 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
unikon- ja GoGreenin seesaminsiemeniä
Mätitäyte (20 kpl):
1
punasipuli
150
g
smetanaa
½
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
2
rkl
tuoretta timjami- tai tillisilppua
100
g
mätiä
Brie-viikunatäyte (20 kpl):
100
g
brie- tai muuta valkohomejuustoa
100
g
pehmeitä viikunoita
150
g
ranskankermaa
1
rkl
rosépippuria

Ohje

  1. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja sydämen muotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä tähtiä ja sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktail-paloja.
  2. Sivele palojen pinnalle munaa ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  3. Valmista mätitäyte: Hienonna punasipuli. Sekoita silppu smetanaan. Mausta seos. Älä sekoita joukkoon mätiä, se laitetaan täytettäessä erikseen smetanatäytteen päälle.
  4. Valmista Brie-viikunatäyte. Hienonna brie ja viikunat. Sekoita nämä ranskankermaan. Mausta rosépippurilla.
  5. Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä ja laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen täytettä. Täytä puolet paloista mätitäytteellä ja puolet brie-viikunatäytteellä.

Vinkki: Kokoa cocktailpaloista kuusi. Käytä tukena lohkottuja tuoreita viikunoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.