Suositut lumihiutaletortut ovat saaneet tässä suolaisen vihreän täytteen.
Jos pidät voimakkaasta mausta, käytä valkosipulia ja vahvaa currytahnaa reilusti, jos taas miedompi makumaailma on mieleesi, mausta seosta hieman vähemmän.
Torttutaikina on laktoositon ja vegaaninen, margariinilla leivottu taikina.
Ohjeen jälkeen kuvasarjassa vaihekuvat Lumihiutaletortun taittamiseen.
tuoreita basilikanlehtiä tai 1 tl kuivattua basilikaa
1
dl
pähkinöitä tai GoGreen kurpitsansiemeniä
Ohje
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna sipulit ja paprika, paahda pannulla öljyssä pehmeäksi. Lisää herneet ja anna niiden kuumentua. Lisää mausteet ja pähkinät tai siemenet joukkoon. Kaada seos korkeaan kannuun ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Maista mieluisa voimakas maku, täyte saa olla voimakas, sillä taikina miedontaa sitä.
Leikkaa levyt neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle lusikallinen täytettä.
Nosta kaikki neljä kulmaa ylös ja nipistä ne keskelle suppuun. Nosta tämän jälkeen neljä pyöreää käännösreunaa ylös samaan suppuun kuin kulmatkin ja katso, ettei taikinaan jää rakoja. Käännä kasvisnyytin suppuosa alaspäin ja painele torttu kevyesti matalaksi alustaan niin, että siitä tulee tasainen pyöreä kiekko.
Leikkaa kiekkoon tasaisin välein neljä viiltoa neljään eri suuntaan niin, että keskelle jää 1 cm viiltämätöntä keskustaa. Viillä vielä toiset neljä viiltoa tasaisesti edellisten viiltojen väliin. Näin torttu on jaettu 8 sektoriin. Painele sektorien kärjet yksi kerrallaan suppuun peukalolla ja etusormella niin, että lumihiutaleen kärjet ovat terävät.
Paista tortut sellaisenaan tai voit voidella tortut vedellä tai öljyllä ja ripotella pinnalle pähkinöitä tai kurpitsansiemeniä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10–15 minuuttia. Lumihiutaletortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Kommentteja ja keskustelua