Suolaiset joulutortut leivotaan perinteisten torttujen tapaan sulatusta vailla valmiista Myllyn Paras Torttutaikinasta tai Voitaikinasta. Täytteissä sen sijaan vain luovuus ja herkuttelijoiden maku ovat rajana – tuttuja täytteitä ovat muun muassa graavattu lohi ja savuporo.
Parhaat suolaiset joulutortut ovat kuitenkin yllättävä yhdistelmä kotimaista perinneherkkua ja Italian aurinkoa. Pesto-mozzarellatortut täytetään raikkaalla pestolla, pehmeällä mozzarellalla ja tuoreilla tomaateilla. Nämä tortut ovat täydellinen herkku niin pikkujoulujen pitopöytään kuin iltapalaksi tai joulun välipäivien suupalaksi.
Pesto-mozzarellatortuissa käytetään vihreää pestoa, mutta halutessasi voit tuunata nämäkin joulutortut vaihtamalla punaiseen pestoon. Vegaanisenkin tästä reseptistä saat Myllyn Paras Torttutaikinalevyillä sekä vegejuustolla ja pestolla.