Lihapullat ovat suomalaisen keittiön rakastettu klassikko, joka maistuu aina! Myllyn Paras Korppujauhoilla valmistettu taikina tekee lihapullista meheviä ja takaa, että ne pysyvät koossa sekä pannulla että uunissa paistettaessa.

Voit maustaa perinteiset lihapullat helposti uudella tavalla: kokeile esimerkiksi puna- tai vihreäpestolla maustettuja lihapullia, jotka tuovat makumaailmaan herkullista vaihtelua. Tai tee juhlava versio lisäämällä taikinaan fetajuustoa ja kuivattua basilikaa – täydelliset Välimeren lihapullat ovat valmiina juhlapöytään. Helppo ja monipuolinen resepti koko perheen suosikiksi!

Ainekset n. 25 lihapullaa, eli 4-5 annosta

2
dl
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1
muna
400
g
jauhelihaa
3-4
valkosipulinkynttä
½-1
dl
tuoretta yrttisilppua, esim. oregano
dl
pestokastiketta)
Lisäksi taikinaan:
1
sipuli
1
tl
suolaa
tai
1
ps
sipulikeittoainesta
1
dl
vettä

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai jogurttiin, lisää muna ja jauheliha. Sekoita taikinaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputut yrtit sekä halutessa pestokastike.
  2. Lisää silputtu sipuli ja suola tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet turvottanut vedessä n. 5 minuuttia.
  3. Muotoile lihapullataikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä.
  4. Kypsennä pyörykät paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

VINKKI! Tarjoa lihapullat perunoiden ja puolukkahillon tai vaihtoehtoisesti pastan ja tomaattikastikkeen kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.