Ainekset 4:lle annosta

300-400
g
vähärasvaista jauhelihaa
2-4
valkosipulinkynttä
2
tl
rypsiöljyä
2-4
tl
punaista tai vihreää Thai currytahnaa
600
g
pakastewokkivihanneksia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1
tlk
kookosmaitoa
tilkka sitruuna- tai limemehua
tuore keskivahva chili
½
ruukkua thai- tai tavallista basilikaa
Lisäksi:

Ohje

  1. Anna jauhelihan lämmetä puolisen tuntia huoneenlämmössä, mikäli aika sallii. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa ja murusta joukkoon jauheliha. Ruskista kevyesti hyvällä lämmöllä, niin ettei liha ala kiehua omassa limessään.

  3. Purista joukkoon valkosipulit ja lisää sekaan currytahna. Sekoita ja anna paistua hetki. Mausta sokeri- ja suola ripauksella sekä lisää joukkoon pakastevihannekset. Sekoita hyvin ja kaada pannulle kookosmaito.

  4. Voit myös siirtää jauhelihaseoksen hetkeksi pois wokista tai paistokasarista ja wokata vihanneksia muutaman minuutin ajan öljytilkassa. Lisää jauhelihaseos takaisin ja jatka kuten edellä.

  5. Anna porista hetken aikaa. Tarkista maku ja purista sekaan tilkka sitruuna- tai limemehua, vinottain suikaloitu, siemenistä puhdistettu chili ja basilikan lehdet. Tarjoa riisin kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.