Intialaisvaikutteinen riisivuoka, pilahvi, jossa maistuvat syksyn sienet ja lammas. Ohje on erinomaisen joustava, joten melkein mikä tahansa sieni toimii mainiosti suppilovahveroista aina arkisempiin herkkusieniin. Ja jos sitä lampaanjauhelihaa ei millään löydy mistään, vanha kunnon sikanauta on melkein yhtä hyvää.

Ainekset 4:lle annosta

200
g
kantarelleja puhdistettuna ja pilkottuna
50
g
voita
400
g
lampaanjauhelihaa tai sikanautaa
1
rkl
kasvisöljyä
puolikas annospussi sahramia
1
tl
jauhettua korianteria
6
dl
kasvis- tai kanalientä
1
laakerinlehti
korianteria
2-3
rkl
maustamatonta jogurttia

Ohje

  1. Laita sienet kuivalle kuumalle pannulle ja haihduta niistä enimmät vedet pois. Lisää puolet voista ja paista sieniin hieman väriä.
  2. Paista jauheliha kypsäksi tilkassa kasvisöljyä.
  3. Laita sienet, jauheliha, sahrami, korianteri, riisi, kiehuvaksi kuumennettu liemi, laakeri ja loput voista vuokaan. Peitä foliolla.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes riisiä on kypsää. Jos vuoka näyttää kuivahtavan, lisää tarvittaessa lientä.
  5. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja maustamatonta jogurttia. Tarjoa heti.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.