Itse tekemällä saat juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat.
Käytä niihin kotimaisia, runsaskuituisia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu hiutaleita.
Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet. Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin.
Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana.
Ainekset 6 isoa tai 12 pienempää energiapatukkaa annosta
Ohje
-
Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja) kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
-
Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele öljyllä. Painele taikina vuokaan matalaksi, tiiviiksi levyksi.
-
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia riippuen vuoan koosta eli reunojen paksuudesta. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Onko tietoja by Anonymous (not verified)
-Vaeltaja-