Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset Myslipatukoita 8 kpl tai myslipalloja 16 kpl tai myslikeksejä 16 kpl annosta
½
dl
rypsi- tai kookosöljyä
1
dl
omena- tai muuta hedelmäsosetta
½
dl
siirappia, makusiirappia tai hunajaa
½
dl
GoGreen kurpitsansiemeniä tai siemensekoitusta
½
dl
kuivattuja karpaloita ja/tai hedelmäpaloja
2
dl
riisimuroja, maissihiutaleita tai pakastekuivattuja marjoja
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
(½
tl
jauhettua inkivääriä)
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen mikäli teet myslipatukoita tai myslikeksejä (myslipalloja ei paisteta uunissa).
- Varaa kaikki aineet.
- Kuumenna kattilassa öljy (kookosöljyllä saat enemmän makua), hedelmäsose ja hunaja tai siirappi, makusiirappi (esim. inkiväärisiirappia) kiehuvaksi.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kurpitsansiemenet (vihreä väri) tai siemensekoitus ja kuivatut karpalot (kaunis punainen väri) tai hedelmäpalat pieniksi pilkottuina.
- Lisää kaurahiutaleet.
- Lisää riisimurot, maissihiutaleet tai pakastekuivattut marjat.
- Mausta käyttäen vaniljasokeria, suolaa ja halutessa inkivääriä.
- Sekoita paksuksi tasaiseksi seokseksi.
Myslipatukat 8 kpl
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Aseta leivinpaperi suorakaiteenmuotoisen uunivuoan (n. 18 x 24 cm) pohjalle. Voitele öljyllä.
- Painele seos matalaksi levyksi paperin päälle vuokaan tiiviisti.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
- Ota pois uunista ja leikkaa levy ruudukoksi 2 x 4 eli saat 8 myslipatukkapalaa.
- Laita takaisin uuniin ja jatka paistamista kauniin väriseksi n. 10 minuuttia, paistoaika riippuu uunista ja vuoan koosta eli vuoan reunojen paksuudesta.
- Anna jäähtyä kunnolla viileässä ennen kuin irrotat patukat.
- Säilytä myslipatukat rasiassa huoneenlämmössä kuivassa (säilyvyysaika n. 2 viikkoa).
Myslipallot 16 kpl
- Ota seoksesta pieniä nokareita ja pyörittele ne palloiksi matalaan laakeaan pakasteen kestävään rasiaan tai astiaan.
- Pakasta pallot vähintään tunniksi.
- Ota pakastimesta myslipalloja sitä mukaan kun tarvitset lisäenergiaa tai pientä syötävää.
Myslikeksit 16 kpl
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Aseta leivinpaperi uunipellille.
- Lisää seokseen 1-2 rkl öljyä ja 1-2 rkl hunajaa. Ota seoksesta pieniä nokareita pikkulusikalla ja laita ne väljästi leivinpaperin päälle.
- Painele pallot mataliksi pieniksi pyöreiksi kekseiksi pikkulusikalla.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kauniin värisiksi.
- Anna jäähtyä kunnolla leivinpaperin päällä, joka on otettu pois uunipelliltä.
- Säilytä myslikeksit rasiassa huoneenlämmössä kuivassa.
Hedelmäpalat saa pieniksi paloiksi helpoiten saksilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua