Itse tekemällä saat juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat.

Käytä niihin kotimaisia, runsaskuituisia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu hiutaleita.

Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet. Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin.

Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana.

Ainekset 6 isoa tai 12 pienempää energiapatukkaa annosta

½
dl
rypsi- tai avokadoöljyä
½
dl
appelsiini- tai omenatuoremehua
1
dl
siirappia tai hunajaa
1
dl
kuivattuja papaija- ja mangosuikaleita
1
dl
rusinoita
1
dl
auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1
dl
kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita
1
dl
saksanpähkinä- tai mantelirouhetta

Ohje

  1. Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja) kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

  2. Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele öljyllä. Painele taikina vuokaan matalaksi, tiiviiksi levyksi.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia riippuen vuoan koosta eli reunojen paksuudesta. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.