Kotona leivottu pizza on parasta, sillä täytteiden kanssa voi leikitellä juuri niin perinteisesti tai luovasti kuin itse haluaa. Someleipurimme 2024 Jenna Saarilahti eli @kinuskisydan lähtikin luovalle linjalle ja suunnitteli meille vegaanisen pizzan, jonka pohjaan levitetään lempeää mango-chilimajoneesia. 

"Halusin vaihtaa perinteisen tomaattikastikkeen ja saada vähän makeutta sekä tulisuutta pizzaan. Mielestäni täydellisen pizzan salaisuus on kuitenkin hyvä pohja. Täytteiden puolesta tykkään itse runsaudesta – etenkin juustoa saa olla reilusti." 

Ota resepti testiin ja yllätä makuaistisi täydellisellä makumatkalla Italiaan.

Ainekset 4 pyöreää pizzaa annosta

Pizzapohja
5
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa
ripaus suolaa
1
dl
oliiviöljyä
Mango-chilimajoneesi
1
pieni chili
0,25
rkl
sinappia
0,5
rkl
valkoviinietikkaa
0,5
dl
soijamaitoa
1,5
dl
rypsiöljyä
0,5
dl
mangososetta
1
pieni chili
ripaus suolaa
Täytteet (määrät oman maun mukaan)
450
g
vegaanista mozzarellajuustoraastetta
1
prk
oliiveja
1,5
prk
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
valkosipulinkynttä
1
ptk
rucolaa

Ohje

Pizzapohja 

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. 
  2. Sekoita joukkoon hiiva ja suola. 
  3. Lisää jauhot vähän kerrallaan. Alusta kädellä ja lisää loppuvaiheessa joukkoon öljy. 
  4. Laita taikina lämpimään vesihauteeseen kohoamaan noin 45 minuutin ajaksi. 

Mango-chilimajoneesi 

  1. Valmista majoneesi pizzataikinan kohoamisen aikana. Aloita paloittelemalla chili pieniksi paloiksi. 
  2. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon tai purkkiin. Painele sauvasekoittimella muutaman kerran niin, että kaikki ainekset sekoittuvat. 
  3. Laita jääkaappiin odottamaan. 

Pizzan täyttö 

  1. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Ala muotoilla palloista pyöreitä pizzoja painelemalla niitä. 
  2. Levitä ensin pohjakastikkeeksi mango-chilimajoneesi. Lisää sitten vegaaninen mozzarellajuustoraaste. 
  3. Lisää päälle oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Murskaa valkosipulit ja lisää ne pizzojen päälle. 
  4. Paista pizzat 225 °C asteessa noin 20 minuuttia. 
  5. Viimeistele pizza tuoreella rucolalla. 
  6. Nauti! <3
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.