Juureksista ja juustoista valmistuu herkullisia pastaruokia, sillä kypsien juuresten maku tuo ruokiin aavistuksen makeutta ja juusto taas suolaisuutta. Kombinaatio on herkullinen. Juureksia voi vaihdella saatavuuden mukaan, myös valko- ja keltajuures sopivat hyvin ruokaan. 

Ainekset 4:lle annosta

Pasta:
vettä, suolaa
Juureskastike:
2
porkkanaa
2
punajuurta (200 g)
1
palsternakka
1
sipuli
2-3
rkl
hunajaa
2
rkl
voita (tai margariinia)
1
valkosipulinkynsi
1
tl
chilitahnaa (esim. sambal oelek)
2
dl
juustokermaa (tai kermaa ja juustoraastetta)
n. 2
dl
vettä
Lisäksi:
n. 150
g
sinihomejuustoa

Ohje

  1. Aloita juuresten käsittelystä ja kypsennyksestä. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa ne hyvin ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä tehden ohuita lastuja. Voit käyttää tähän apuna myös monitoimikonetta tmv. 
  2. Kuullota suikaleet hunaja-voiseoksessa isolla pannulla / kasarissa. Lisää mukaan murskattu valkosipulinkynsi ja chilitahna. Anna kypsyä välillä sekoitellen, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä (10–15 minuuttia).
  3. Laita vesi kiehumaan toiseen kattilaan. Lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä noin 9 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
  4. Sekoita juuresseoksen joukkoon juustokerma ja vesi. Anna kiehahtaa nopeasti ja ota lämpö pois. Sekoita valutettu kypsä kuuma pasta joukkoon. Murusta lopuksi sinihomejuusto mukaan. 
  5. Nauti heti kuumana sellaisenaan tai kasvis-, broileri- tai lihapyöryköiden kanssa.

VINKKI: Mikäli haluat kevyemmän ruoan, voit käyttää raejuustoa. Mikäli taas haluat korvata vain sinihomejuuston, käytä esim. ricottaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.