Juureksista ja juustoista valmistuu herkullisia pastaruokia, sillä kypsien juuresten maku tuo ruokiin aavistuksen makeutta ja juusto taas suolaisuutta. Kombinaatio on herkullinen. Juureksia voi vaihdella saatavuuden mukaan, myös valko- ja keltajuures sopivat hyvin ruokaan.
Aloita juuresten käsittelystä ja kypsennyksestä. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa ne hyvin ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä tehden ohuita lastuja. Voit käyttää tähän apuna myös monitoimikonetta tmv.
Kuullota suikaleet hunaja-voiseoksessa isolla pannulla / kasarissa. Lisää mukaan murskattu valkosipulinkynsi ja chilitahna. Anna kypsyä välillä sekoitellen, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä (10–15 minuuttia).
Laita vesi kiehumaan toiseen kattilaan. Lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä noin 9 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.
Sekoita juuresseoksen joukkoon juustokerma ja vesi. Anna kiehahtaa nopeasti ja ota lämpö pois. Sekoita valutettu kypsä kuuma pasta joukkoon. Murusta lopuksi sinihomejuusto mukaan.
Nauti heti kuumana sellaisenaan tai kasvis-, broileri- tai lihapyöryköiden kanssa.
VINKKI: Mikäli haluat kevyemmän ruoan, voit käyttää raejuustoa. Mikäli taas haluat korvata vain sinihomejuuston, käytä esim. ricottaa.
Kommentteja ja keskustelua