Viinietikan käyttöä ruuanvalmistuksessa ujostellaan turhaan. Hapokkuus tuo ruokaan uusia sävyjä ja antaa tässä täydellisen kontrastin maukkaalle parmesaanijuustolle. Valmista kerralla reilumpi satsi, sillä tämä on herkullista myös uudelleen lämmiteltynä.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Silppua sipulit ja herkkusienet hienoksi. Ruskista ainekset oliiviöljyssä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon etikka ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua noin puoli tuntia, kunnes kastike on sakeaa.
-
Mausta tomaattikastike suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
-
Keitä spagetti reilussa, suolatussa vedessä al denteksi, noin 5-6 minuuttia. Valuta nopeasti ja jätä desilitran verran keitinvettä pastan joukkoon.
-
Sekoita keitetty spagetti, pinjansiemenet ja 1 dl juustoraastetta tomaattikastikkeen joukkoon.
-
Laita ainekset uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput parmesaanijuustosta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kevyesti paahtunut ja rapea.
Kommentteja ja keskustelua