Hirvenlihasta voi tehdä käristystä kuten porostakin. Käristysliha kannattaa vuolla mahdollisimman kohmeisena tai jäisenä.
Pekoni tuo makua ja mehevyyttä hirvenlihaan.
Seuraksi sopivat keitetyt ohrasuurimot tai perunamuusi, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos tai -hillo ja parhaimmillaan hyvät maisemat luonnossa.
Vuole hirvenpaistista terävällä veitsellä ohuita käristeviipaleita. Paista ne öljy-voiseoksessa valurautaisessa paistinpannussa hitaasti kauniin ruskeiksi, lisää paistamisen loppupuolella sipuli- ja pekonisilppua joukkoon.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää olut tai lihaliemi ja halutessasi katajanmarjoja sekä tarvittaessa vettä sen verran, että lihat peittyvät.
Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä parisen tuntia. Maista ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Seuraksi sopivat keitetyt ohrasuurimot tai perunamuusi, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos tai -hillo.