Sportti Täysjyväspagetti on täysjyvädurumvehnästä valmistettu runsaskuituinen spagetti, joka on väriltään tumman täysjyvämakaronin väristä spagettia. Se on runsaskuituinen vaihtoehto perinteiselle spagetille. 

Tee jauhelihakastike välillä paistijauhelihasta tai vähärasvaisesta jauhelihasta. Älä lisää kastikkeeseen aina turhaan voita ja kermaa.

Katajanmarja sopii riistan makuun eli sitä käytetään paljon riistan mausteena. Tiesitkö, että keskiajalla katajanmarjaa käytettiin Keski-Euroopassa pääasiassa mustapippurin väärennöksenä?

Ainekset noin 4:lle annosta

Kastike:
400
g
jauhettua riistanlihaa, esim. hirvijauhelihaa
2
punasipulia
2
porkkanaa suikaleina
4-5
murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
riistafondia
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
4
dl
vettä
persiljaa tai rakuunaa
katajanmarjoja
Lisäksi:

Ohje

  1. Paahda riistan liha, sipulisilppu ja porkkanasuikaleet pannulla. Lisää muut aineet ja nestettä tarpeen mukaan, anna kypsyä. Suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut pieneen tilkkaan vettä. Mausta.
  2. Sekoita kastike juuri keitetyn Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagetin joukkoon tai tarjoile erikseen.

VINKKI! Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastiketta!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.