Haettu sivustolta 22.11.2024
- Sportti Täysjyväspagetti on täysjyvädurumvehnästä valmistettu runsaskuituinen spagetti, joka on väriltään tumman täysjyvämakaronin väristä spagettia.
- Täysjyväspagetti on runsaskuituinen vaihtoehto perinteiselle spagetille. Urheilijoille ja kuntoilijoille terveellinen ja järkevä ruoka.
- Terveellisimmän jauhelihakastikkeen teet paistijauhelihasta tai vähärasvaisesta jauhelihasta. Älä lisää kastikkeeseen aina turhaan voita ja kermaa.
- Katajanmarja sopii riistan makuun eli sitä käytetään paljon riistan mausteena. Tiesitkö, että keskiajalla katajanmarjaa käytettiin Keski-Euroopassa pääasiassa mustapippurin väärennöksenä?
- Katso video ohjeen alta, kuinka riista spagettia valmistettiin Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla.
Ainekset noin 4:lle annosta
Kastike:
400
g
jauhettua riistanlihaa, esim. hirvijauhelihaa
2
punasipulia
2
porkkanaa suikaleina
4-5
murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
riistafondia
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
4
dl
vettä
persiljaa tai rakuunaa
katajanmarjoja
Lisäksi:
Ohje
-
Paahda riistan liha, sipulisilppu ja porkkanasuikaleet pannulla. Lisää muut aineet ja nestettä tarpeen mukaan, anna kypsyä. Suurusta jauhoilla, jotka olet sekoittanut pieneen tilkkaan vettä. Mausta.
-
Sekoita kastike juuri keitetyn Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagetin joukkoon tai tarjoile erikseen.
VINKKI! Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastiketta!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua