Ota taikina sulamaan siksi aikaa, kun valmistelet täytteen ja uuni lämpenee. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paistettaessa piirakkaa uunin alatasolla myös pohja kypsyy.
Ainekset piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), noin 15:lle annosta
jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
2
sipulia
1-2
dl
puolukoita tai karpaloita
200
g
(kevyt) juustoraastetta
1
tlk
ruokakermaa (2 dl, 5-11 % rasvaa)
1
rkl
persiljaa
1
tl
kirveliä
½
tl
paprikajauhetta
⅓
tl
hienonnettua viherpippuria
3
munaa
Ohje
Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.
Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.