Jogurttijäätelöt maistuvat viileinä välipaloina tai vaikka brunssilla perinteisen jogurttitarjoilun sijaan. Tämä on edullinen tikkujäätelö lasten, nuorten ja aikuistenkin herkutteluhetkiin.
Voit valita jogurtin maun omaan makuun sopivaksi ja sekoittaa tuoreita mustikoita jogurtin joukkoon. Jogurttijäätelöihin saat myös kivaa ulkonäköä, kun lusikoit tai pursotat jogurtit muotteihin kerroksittain hiutaleiden kanssa. Voit toki halutessasi tehdä nämä myös sekoittamalla marjat koko jogurttimäärään.
Jogurtin ja mustikoiden lisäksi näihin jäätelöihin on lisätty kuituja käyttämällä Myllyn Paras hiutaleita. Voit käyttää reseptissä Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita, Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Myllyn Paras Karu-Pikakaura-ruishiutaleita.
Jäätelöiden määrä riippuu käytössä olevan muotin koosta. Tee jäätelöt mielellään jo tarjoilua edeltävänä päivänä pakastimeen odottamaan.
Mittaa jogurtti astiaan. Ota siitä noin ruokalusikallinen ja sekoita valitsemiesi hiutaleiden joukkoon, jotta saat hiutaleisiin hieman tahmeutta.
Jaa loput jogurtit kahteen osaan. Sekoita toisen joukkoon mustikat. Painele mustikoita hieman rikki, jotta saat mustikoista maun lisäksi väriä jogurtin joukkoon.
Ota jäätelömuotit esille. Lusikoi halutessasi jogurttimassat kahteen eri pursotuspussiin. Pursota tai lusikoi ensin kerros mustikkajogurttia jokaiseen muottiin. Lisää päälle tavallista perusjogurttia ja ripottele kerros hiutaleseosta. Toista uudestaan vielä ainakin kertaalleen niin, että saat kivat kerrokset jäätelömuotteihin. Kopauta jäätelömuottia pöydän pintaa vasten, jotta saat jogurtit muottiin tiiviisti. Laita tikut jäätelömuotteihin ja nosta muotit pakastimeen.
Pakasta jäätelöpuikkoja vähintään kuusi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Irrota jäätelöt muoteista. Kasta tarvittaessa muottia pieni hetki kuumassa vedessä ja jäätelöiden pitäisi irrota ihan helposti. Älä kuitenkaan päästä kuumaa vettä jäätelöiden joukkoon.
Kommentteja ja keskustelua