Piparkakkutalon leivonta kuuluu monen perheen jouluaskareisiin ja se onkin hauskaa, sillä talon koristeluun voi panostaa omien taitojen mukaan. Näillä kaavoilla onnistut valmistamaan ehkä jopa kaksi taloa Myllyn Paras 1 kg piparkakkutaikinasta. Toki jos haluat valmistaa talolle pohjan piparkakkutaikinasta, saat kilon taikinasta vain yhden talon. Voit myös tehdä kuusia pihamaalle tai muita koristeita. 

Ainekset 1-2 annosta

Pikeeri
¼
dl
kananmunanvalkuaista
dl
tomusokeria
2-3
tippaa
etikkaa tai sitrusmehua
(muutama tippa elintarvikeväriä)
Lisäksi karamelleja tai koristerakeita
Kiinnittämiseen
1
dl
sokeria

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Tulosta piparkakkutalon kaavat ja leikkaa ne.
  3. Kaulitse taikinasta noin 3 mm paksu levy.
  4. Ota kaavoilla oikean kokoiset palat taikinasta ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 5-8 minuuttia osat hyvin toisistaan irrallaan.
  5. Anna jäähtyä.
  6. Koristele talon osat valmiilla sokerikuorrutteella tai itse tehdyllä pikeerillä. Koristelu on helpointa ennen talon kasaamista.
  7. Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen.
  8. Laita munanvalkuainen ja puolet tomusokerista kulhoon ja vatkaa noin parin minuutin ajan.
  9. Sekoita joukkoon etikka tai sitrusmehu ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
  10.  Mikäli seos tuntuu ohuelta, voit lisätä siihen tomusokeria.
  11.  Laita seos pursotinpussiin ja pursota koristeita mielesi mukaan.
  12.  Voit koristella taloa makeisilla tai koristerakeilla.
  13.  Laita sokeri puhtaalle kuivalle pannulle ja anna sulaa hiljalleen.
  14.  Sekoita puuhaarukalla. Varo polttamasta sokeria.
  15.  Kasta piparkakkutalon osat yksi kerrallaan varovasti sulassa sokerissa ja liimaa ensin päätypalat talon reunoihin ja kiinnitä lopuksi katto.
  16.  Voit halutessasi siivilöidä pinnalle vielä tomusokeria lumeksi.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.