Tämä sydämellisen suloinen piparikaunotar on Anetten eli Piparinleivonnan SM-kisan nuorten sarjan voittajan ja Someleipurit2020-taiturin käsialaa. Aloita joulun odotus keskellä piparkakun tuoksua ja taiteile piparitalo nuoren Suomen Mestarin kaavoilla ja ohjeilla!
Ainekset annosta
Ohje
Piparitalon osat
-
Sulata taikinaa jääkaapissa yön yli tai levitettynä huoneenlämmössä noin 45 minuuttia.
-
Lämmitä uuni 200 ºC asteeseen.
-
Kauli taikinasta noin 4–6 mm paksu levy. Ripottele alle jauhoja, jotta taikina ei jää kiinni.
-
Leikkaa levystä talon osat kaavojen ja terävän veitsen avulla.
-
Siirrä osat lastalla leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 5–10 min.
-
Anna osien jäähtyä ennen koristelua.
Pikeeri koristeluun
-
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
-
Lisää tomusokeri siivilän läpi pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
-
Lisää etikka ja sekoita 2–5 minuuttia sähkövatkaimella, jotta saat hyvän koostumuksen.
-
Lisää halutessasi tippa elintarvikeväriä ja sekoita vielä hetki.
-
Lusikoi valmis pikeeri pursotinpussiin, jossa on pieni reikä tai ohutkärkinen tylla.
Talon kokoaminen ja koristelu
-
Koristele talon jäähtyneet osat haluamallasi tavalla pikeerillä ja makeisilla.
-
Anna pikeerin kuivua rauhassa ennen talon kokoamista.
-
Aloita kokoaminen, kun kaikki osat ovat kuivuneet.
-
Sulata sokeri kuumalla pannulla läpikuultavan ruskeaksi.
-
Kokoa piparitalo sulalla sokerilla ja varo polttamasta sormiasi – sokeri on hyvin kuumaa!
Koristeluun lisäksi
-
Viimeistele kasattu talo lopulla pikeerillä, makeisilla ja piparisydämillä.
-
Sujauta talon sisälle paristokäyttöisiä jouluvaloja, kuten led-tuikkuja tai -valonauhoja.
-
Voit halutessasi kaulia ja paistaa ylimääräisestä taikinasta vielä pohjan talollesi.
Kommentteja ja keskustelua