Kukkakaali on erittäin ajankohtainen satokauden tuote. 

Valmista herkullisia friteerattuja kukkakaaleja. Kukkakaali on ihanan makuinen ja rapsakka herkku vaikka illan pieneen naposteluhetkeen. Tässä reseptissä on haluttu säilyttää kukkakaalin rapeus, mutta tuoda siihen mausteilla ja leivityksellä lisää herkullista makua. Tällä tavoin voit muuttaa arkisen kukkakaalin jopa illan istujaisten pääherkuksi. Iso kulho friteerattuja kukkakaaleja ja erilaisia dippejä, eikä muuta tarvita.

Ainekset 2-4 annosta

1
kukkakaali (800 g)
2
kananmunaa
dl
parmesan-raastetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kuivattua persiljaa
½
tl
chili-mausteseosta
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
n. 1
l
öljyä
Dippikastike
200
g
kermaviiliä
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua ruohosipulia
1
tl
kuivattua persiljaa
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali hyvin. Leikkaa kukkakaalin kukinnot irti. 
  2. Riko kanamunat lautaselle tai kulhoon ja riko haarukalla niiden koostumus. 
  3. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja toiselle lautaselle korppujauhot, parmesan-raaste sekä mausteet.
  4. Kierittele kukinnot hyvin vehnäjauhoissa ja sen jälkeen kananmunassa. Kuorruta ne lopuksi vielä korppujauho-juustoseoksessa.
  5. Kaada öljy kattilaan ja kuumenna se noin 170 asteiseksi. Kypsennä kukkakaalit muutamassa erässä kuumassa öljyssä paistaen noin 1-2 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta kukkakaalit paiston jälkeen talouspaperin päälle valumaan.
  6. Valmista dippi sekoittamalla kermaviili ja mausteet hyvin sekaisin. Voit valmistaa dipin jo ennen kukkakaalien paistamista, jotta maku on tasoittunut ennen herkuttelua. Säilytä dippi jääkaapissa.
  7. Herkuttele friteeratut kukkakaalit tämän herkullisen dipin kanssa.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.