Lämpimät voileivät uunissa kuumennettuina ovat monille lapsuuden klassikko, varsinkin kinkku-juustotäytteellä. Usein niihin lisättiin vielä säilykeananasrengas mukaan. Varmaa kuitenkin on, että lämpimät voileivät maistuu aina – oli täytteenä sitten kinkkua ja juustoa, tonnikalaa tai kasviksia.
Näppärät ja herkulliset leivät syntyvät helposti niin uunissa kuin mikrossakin. Voit valita leivän makusi mukaan, mutta itse leivottu leipä sopii täydellisesti tähän reseptiin. Juustokuorrutus ja mausteet kruunaavat makuelämyksen – voit soveltaa reseptiä monenlaisiin tilanteisiin ja ruokakaapin sisältöön. Valmista lämpimät voileivät vaikka rennon illanistujaisen tarjottavaksi!
Ainekset 4 annosta
Ohje
A. Lämpimät kinkku-paprikaleivät uunissa
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Leikkaa paprikat renkaiksi. Sekoita kuorrutusta varten munan rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausteet. Levitä leivät uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leiville voita tai margariinia, sinappia (määrään vaikuttaa sinapin vahvuus) ja ketsuppia sekä kinkkuviipaleet, paprikarenkaat ja kuorrutus.
- Paista leipiä uunin yläosassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nauti kuumina.
B. Lämpimät kasvisjuustoleivät uunissa
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi, voit vielä puolittaa ne. Keitä palat kypsiksi suolatussa vedessä (noin 10 minuuttia). Valuta kunnolla. Sekoita kuorrutusta varten munan rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta hyvin. Levitä leipien päälle tuorejuustoa, parsakaalinkukintoja, pinaattia ja murustettua fetajuustoa sekä juustokuorrutus. Paista leipiä uunin yläosassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nauti kuumina.
C. Lämpimät tonnikala- tai savulohileivät mikrossa
- Levitä leipien päälle pestoa tai salsa verdeä ja tonnikalaa. Viipaloi päälle tomaatit, ripottele päälle mausteita ja juustoraaste. Kuumenna leipiä mikrossa, kunnes juusto on sulaa (1–2 min riippuen mikron tehosta). Nauti kuumina.
Kommentteja ja keskustelua