Lämpimät voileivät uunissa kuumennettuina ovat monille lapsuuden klassikko, varsinkin kinkku-juustotäytteellä. Usein niihin lisättiin vielä säilykeananasrengas mukaan.

Herkullisia lämpimiä leipiä syntyy vaihtelemalla aineita ja leipiä. Kun käytät täysjyväleipää, nälkä pysyy loitolla pidempään kuin vaalealla vehnäleivällä. Kalan kanssa sopii hyvin ruisleipä.

Itse leivottu leipä, joka ei ole tullut heti syötyä (jäänyt tähteeksi), sopii vielä hyvin lämpimiin voileipiin ja täten reseptin ideat toimivat hyvin hävikkiruokailuun.

Lämpimät voileivät onnistuvat myös mikrossa.

Ainekset 4 annosta

A. Lämpimät kinkku-paprikaleivät uunissa
4
viip.
hiiva- tai paahtoleipää
n. 2
rkl
voita tai margariinia
1-2
rkl
sinappia
n. 1
rkl
ketsuppia
4
viip.
saunapalvikinkkua
1
kpl
suippopaprika
1
annos
juustokuorrutetta
B. Lämpimät kasvisjuustoleivät uunissa
2
kpl
halkaistua sämpylää (4 puolikasta)
n. 50
g
tuorejuustoa, esim. aurinkokuivattu tomaatti
25
g
babypinaattia
100
g
parsakaalia
n. 70
g
fetajuustoa
1
annos
juustokuorrutetta
JUUSTOKUORRUTUS A- ja B-leiville
2
kananmunaa
3
dl
emmental-mozzarellajuustoraastetta (n. 150 g)
hiven
suolaa, yrtti- tai valkosipulisuolaa
hiven
jauhettua valkopippuria
1
tl
persiljaa, tilliä, timjamia, rakuunaa tai pizzamaustetta
C. Lämpimät tonnikala- tai savulohileivät mikrossa
4
kpl
ruis- tai kauraleipää
n. 4
rkl
pestoa tai salsa verdeä (n. 75 g)
150
g
tonnikalaa (öljyssä) tai savulohta
2
tomaattia
1
tl
kuivattua oreganoa
vähän
rouhittua mustapippuria
2
dl
emmentaljuustoraastetta

Ohje

A. Lämpimät kinkku-paprikaleivät uunissa

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Leikkaa paprikat renkaiksi. Sekoita kuorrutusta varten munan rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausteet. Levitä leivät uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leiville voita tai margariinia, sinappia (määrään vaikuttaa sinapin vahvuus) ja ketsuppia sekä kinkkuviipaleet, paprikarenkaat ja kuorrutus.
  2. Paista leipiä uunin yläosassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nauti kuumina.

B. Lämpimät kasvisjuustoleivät uunissa

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi, voit vielä puolittaa ne. Keitä palat kypsiksi suolatussa vedessä (noin 10 minuuttia). Valuta kunnolla. Sekoita kuorrutusta varten munan rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta hyvin. Levitä leipien päälle tuorejuustoa, parsakaalinkukintoja, pinaattia ja murustettua fetajuustoa sekä juustokuorrutus. Paista leipiä uunin yläosassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nauti kuumina.

C. Lämpimät tonnikala- tai savulohileivät mikrossa

  1. Levitä leipien päälle pestoa tai salsa verdeä ja tonnikalaa. Viipaloi päälle tomaatit, ripottele päälle mausteita ja juustoraaste. Kuumenna leipiä mikrossa, kunnes juusto on sulaa (1–2 min riippuen mikron tehosta). Nauti kuumina.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.