Leipä on yksi eniten hävikkiä tuottavista ruokatarvikkeista keittiössämme. Vanhentuneesta leivästä tehtiin aikanaan korppujauhoja, mutta myös erilaisia leipävanukkaita, köyhiä ritareita tai vaikka lämpiminä leipiä. Niistä valmistat myös herkullisen leipäsalaatti Panzanellan. Hieman jo kuivahtaneet leipäviipaleet sopivat mainiosti myös voileipägrilliin tai sen puuttuessa voit paistaa leipäpalat myös uunipellillä tai päällekkäin paistinpannulla.
Ainekset 2 annosta
4
kuivahtanutta leipäviipaletta
4-6
tl
salamilevitettä
6
viipaletta kalkkunapepperonia, kinkkua tai kalkkunaa
4-6
viipaletta jalapenoa
2-4
miniluumutomaattia
1
pallo
mozzarellajuustoa
1
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
Ohje
Leikkaa leipä viipaleiksi tai käytä valmiita leipäviipaleita.
Levitä puolelle leipäviipaleista salamilevitettä ja laita pinnalle kalkkunapepperonia, kinkkua tai kalkkunaa.
Laita päälle jalapenoa, puolikkaita miniluumutomaatteja ja mozzarellajuustoa.
Laita päälle toinen leipäviipale ja voitele pinta oliivi- tai rypsiöljyllä.
Paahda leivät voileipägrillissä, uunissa uunipellillä tai päällekkäin kuumalla paistinpannulla.
Kommentteja ja keskustelua