Ihanat ja rapsakat kananugetit ja kalapuikot maistuvat koko perheelle. Itse tehtynä nämä klassikot pääsevät ihan toiseen ulottuvuuteen. Chilimajoneesi ja suolakurkkusmetana kruunaavat tämän kokonaisuuden.

Ainekset 4 annosta

400
g
broilerin sisäfileetä
400
g
kuha- tai ahvenfileetä nahattomana
1
l
maissilastuja
4
kpl
kananmunaa
2
rkl
vettä
mustapippuri myllystä
suolaa
700
g
broilerijauhelihaa
1
l
syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä

Ohje

  1. Leikkaa kalafileistä keskiruoto pois ja pilko pitkiksi paloiksi. Mausta broilerit ja kalapalat suolalla sekä pippurilla. Laita maissilastut tehosekoittimeen ja murskaa ne hienommaksi. Laita laakeaan astiaan.

  2. Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi sekä ½ tl suolaa ja vatkaa rakenne rikki. Laita jauhot lautaselle ja mausta ½ tl suolalla. Leivitä kana ja kalapalat. Pyöritä ne ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissilastuissa.

  3. Laita astiaan odottamaan paistamista. Laita öljy kattilaan ja kuumenna se 180 C asteeseen. Voit käyttää myös rasvakeitintä. Paista kana- ja kalapalat pienissä erissä 5 minuuttia kerrallaan. Tarjoile dippien kanssa.

Chilimajoneesi:

  1. Sekoita kulhossa keltuainen, sinappi, etikka, gochujang-chilitahna ja suola keskenään. Vatkaa ohuena nauhana öljy joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

Suolakurkkusmetana:

  1. Pilko suolakurkut kuutioiksi ja valuta hyvin. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.