Ihanat ja rapsakat kananugetit ja kalapuikot maistuvat koko perheelle. Itse tehtynä nämä klassikot pääsevät ihan toiseen ulottuvuuteen. Chilimajoneesi ja suolakurkkusmetana kruunaavat tämän kokonaisuuden.
Ainekset 4 annosta
Ohje
-
Leikkaa kalafileistä keskiruoto pois ja pilko pitkiksi paloiksi. Mausta broilerit ja kalapalat suolalla sekä pippurilla. Laita maissilastut tehosekoittimeen ja murskaa ne hienommaksi. Laita laakeaan astiaan.
-
Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi sekä ½ tl suolaa ja vatkaa rakenne rikki. Laita jauhot lautaselle ja mausta ½ tl suolalla. Leivitä kana ja kalapalat. Pyöritä ne ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissilastuissa.
-
Laita astiaan odottamaan paistamista. Laita öljy kattilaan ja kuumenna se 180 C asteeseen. Voit käyttää myös rasvakeitintä. Paista kana- ja kalapalat pienissä erissä 5 minuuttia kerrallaan. Tarjoile dippien kanssa.
Chilimajoneesi:
-
Sekoita kulhossa keltuainen, sinappi, etikka, gochujang-chilitahna ja suola keskenään. Vatkaa ohuena nauhana öljy joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Suolakurkkusmetana:
- Pilko suolakurkut kuutioiksi ja valuta hyvin. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Kommentteja ja keskustelua