Valmista evässalaatti muodikkaasti lasitölkkiin. Myös muut hyvin suljettavat purkit sopivat mainiosti eväsrasioiksi.

Täysjyväpastat ja suurimot tuovat ruokaisuutta salaatteihin. Tässä reseptissä on käytetty Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia, joka on runsaskuituista kurkumaa sisältävää kauniin keltaista tummaa pastaa, Myllyn Paras Tummaa Makaronia ja Myllyn Paras Irtonaista Riisi+Ohraa.

Valitse salaattiaineita sen mukaan, mitä kaapista tekohetkellä löytyy, niin vältät hävikkiä. Näillä kolmella reseptivaihtoehdolla voit valita mieleisesi kana-, kasvis- tai lihasalaatin sekä tuoda vaihtelua viikon lounaisiin.

Lue myös Arja Elinan blogikirjoitus.

Ainekset 3 erilaista annossalaattia evääksi annosta

Kanapasta-tölkkisalaatti
100
g
kesäkurpitsaa
50
g
hienonnettua sipulia
5-6
minitomaattia pilkottuna
100
g
paistettuja, maustettuja kanafileepaloja
1-2
dl
rapeaa salaattia revittynä
Feta-kasvis-tölkkisalaatti
1
porkkana raasteena
50
g
sipulinvarsia tai purjosipulia renkaina
1
keltainen paprika kuutioina
1
dl
fetajuustoa kuutioina
1-2
dl
rucolaa revittynä
Kinkku-makaroni-tölkkisalaatti
1
omena raasteena
1
punainen paprika kuutioina
10
cm
tuoretta tai herkkukurkkua kuutioina
(50
g
fenkolia kuutioina)
100
g
kinkkua kuutioina
1
dl
viinisuolaheinä- tai basilikasilppua
Kastike (3 annokselle)
1
dl
sitrus- tai avokadoöljyä
½
dl
sitruunan- tai limetinmehua
1
rkl
hunajaa tai tummaa sokeria
½-1
tl
hienonnettua pippurisekoitusta tai chilimaustetta

Ohje

  1. Esivalmistele ainekset ohjeiden mukaisesti eli keitä pasta tai suurimot (mikäli tähdepastaa tai -suurimoita ei ole jäljellä), raasta juurekset, pilko kasvikset ja yrtit sekä kypsennä tarvittaessa lihasuikaleet.
  2. Valmista myös salaatinkastike ja maista sille mieluinen maku.
  3. Ohjeet on suunniteltu n. 4 dl:n lasitölkkeihin. Kokoa aina yksi salaatti yhteen tölkkiin. Voit käyttää salaatin kokoamisessa ohjeiden järjestystä tai luoda omia raikkaita väriyhdistelmiä.
  4. Kaada lopuksi salaattikastiketta tölkkiin salaatin päälle, sulje tölkki ja laita viileään, esim. jääkaappiin. Ota mukaan evääksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.