Valmista evässalaatti muodikkaasti lasitölkkiin. Myös muut hyvin suljettavat purkit sopivat mainiosti eväsrasioiksi.
Täysjyväpastat ja suurimot tuovat ruokaisuutta salaatteihin. Tässä reseptissä on käytetty Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia, joka on runsaskuituista kurkumaa sisältävää kauniin keltaista tummaa pastaa, Myllyn Paras Tummaa Makaronia ja Myllyn Paras Irtonaista Riisi+Ohraa.
Valitse salaattiaineita sen mukaan, mitä kaapista tekohetkellä löytyy, niin vältät hävikkiä. Näillä kolmella reseptivaihtoehdolla voit valita mieleisesi kana-, kasvis- tai lihasalaatin sekä tuoda vaihtelua viikon lounaisiin.
Esivalmistele ainekset ohjeiden mukaisesti eli keitä pasta tai suurimot (mikäli tähdepastaa tai -suurimoita ei ole jäljellä), raasta juurekset, pilko kasvikset ja yrtit sekä kypsennä tarvittaessa lihasuikaleet.
Valmista myös salaatinkastike ja maista sille mieluinen maku.
Ohjeet on suunniteltu n. 4 dl:n lasitölkkeihin. Kokoa aina yksi salaatti yhteen tölkkiin. Voit käyttää salaatin kokoamisessa ohjeiden järjestystä tai luoda omia raikkaita väriyhdistelmiä.
Kaada lopuksi salaattikastiketta tölkkiin salaatin päälle, sulje tölkki ja laita viileään, esim. jääkaappiin. Ota mukaan evääksi.
Kommentteja ja keskustelua