Kesällä maistuvat erilaiset ruokaisat salaatit. Salaatin joukkoon voit lisätä omia suosikkiaineksia tai jättää jotain pois, ihan oman mieltymyksen mukaan.

Valmista lounassalaatiksi tai vaikka juhlapöytään.

Ainekset 4:lle annosta

1
l
vettä
1
tl
suolaa
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
½
pieni kesäkurpitsa
1
punainen paprika
100
g
herkkusieniä
100
g
sokeriherneenpalkoja
2
sipulia varsineen
3-4
rkl
rypsi- tai avokadoöljyä
2-3
isoa broilerinfileetä
2
valkosipulinkynttä
ripaus suolaa tai omia lempimausteita
200-400
g
halloumi-juustoa
2-3
limeä tai 1 ½ sitruunaa
(herneenversoja)

Ohje

  1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta.
  2. Lisää joukkoon suola ja esikypsytetyt ohrasuurimot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes ohrasuurimot ovat sopivan kypsiä (n. 30-40 min). Huuhtele.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi suupaloiksi, herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi.
  4. Hienonna sipulit varsineen.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia käännellen, kunnes ovat hieman pehmenneet, mutta vielä kauniin värisiä.
  6. Paista broilerinfileet ja hienonnettu valkosipuli kauttaaltaan kypsäksi kuumalla pannulla öljyssä. Mausta suolalla tai muulla mausteella. Leikkaa kypsänä sopiviksi suupaloiksi.
  7. Viipaloi tai kuutioi halloumi-juusto ja paista kuumalla pannulla käännellen, kunnes pinta saa kauniin värin.
  8. Sekoita salaattiainekset keskenään ja purista joukkoon limen tai sitruunan mehu. Tarkista maku ja koristele annos halutessasi herneenversoilla.
  9. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.