Haettu sivustolta 23.11.2024
Pastasalaatti sopii moneen - ruokaisaksi lounassalaatiksi, koko perheen päivälliseksi tai juhlien seisovaan pöytään. Vaihtelua ja leikkisää ilmettä salaattiin saat erilaisilla kuviopastoilla: lapsiperheille Eläinmakaroneja ja omalle rakkaalle Sydän Makaronia tai Kukka Makaronia.
Kun keität pastaa salaattiin, jätä se hyvin "al dente" - hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää. Pastasalaatin voi valmistaa ajoissa jääkaappiin maustumaan. Jos laitat mukaan salaatin lehtiä, lisää ne vasta lopuksi - muuten ne vettyvät ikävän näköisiksi.
Ainekset noin 8:lle annosta
vettä
suolaa
100-150
g
meetvurstia
n.15
cm
purjosipuia (n. 100 g)
½
ps
pakasteherneitä (100 g)
2
tomaattia
2
varsisellerin vartta (tai 1 omena)
(1½
dl
cashew-pähkinöitä tai mustia oliiveja)
1
sidesalaattiruukku (romana)
Kastike:
⅓
dl
punaviinietikkaa
⅓
dl
öljyä
⅓
dl
sinappia
⅓
dl
sokeria
⅓
tl
chilijauhetta
⅓
tl
jauhettua punapippuria (tai mustapippuria)
(4
valkosipulinkynttä)
Ohje
- Laita makaronit kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen.
- Suikaloi sillä aikaa metvursti ja purjosipuli, lohko tomaatit ja viipaloi selleri. Kiehauta ja jäähdytä pakasteherneet.
- Kaada makaronit lävikköön valumaan ja huuhdo kylmällä juoksevalla vedellä. Sekoita kaikki salaatin ainekset.
- Valmista kastike sekoittaen kaikki salaatin ainekset esim. pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti kastike sekaisin.
- Kaada kastike salaatin sekaan. Voit käyttää myös kaupan valmista salaatinkastiketta (n. 1 dl) ja sekoittaa sen pastasalaattiin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua