Pastasalaatti sopii moneen - ruokaisaksi lounassalaatiksi, koko perheen päivälliseksi tai juhlien seisovaan pöytään. Vaihtelua ja leikkisää ilmettä salaattiin saat erilaisilla kuviopastoilla: lapsiperheille Eläinmakaroneja ja omalle rakkaalle Sydän Makaronia tai Kukka Makaronia.

Kun keität pastaa salaattiin, jätä se hyvin "al dente" - hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää. Pastasalaatin voi valmistaa ajoissa jääkaappiin maustumaan. Jos laitat mukaan salaatin lehtiä, lisää ne vasta lopuksi - muuten ne vettyvät ikävän näköisiksi.

Ainekset noin 8:lle annosta

vettä
suolaa
100-150
g
meetvurstia
n.15
cm
purjosipuia (n. 100 g)
½
ps
pakasteherneitä (100 g)
2
tomaattia
2
varsisellerin vartta (tai 1 omena)
(1½
dl
cashew-pähkinöitä tai mustia oliiveja)
1
sidesalaattiruukku (romana)
Kastike:
dl
punaviinietikkaa
dl
öljyä
dl
sinappia
dl
sokeria
tl
chilijauhetta
tl
jauhettua punapippuria (tai mustapippuria)
(4
valkosipulinkynttä)

Ohje

  1. Laita makaronit kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen.
  2. Suikaloi sillä aikaa metvursti ja purjosipuli, lohko tomaatit ja viipaloi selleri. Kiehauta ja jäähdytä pakasteherneet.
  3. Kaada makaronit lävikköön valumaan ja huuhdo kylmällä juoksevalla vedellä. Sekoita kaikki salaatin ainekset. 
  4. Valmista kastike sekoittaen kaikki salaatin ainekset esim. pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti kastike sekaisin.
  5. Kaada kastike salaatin sekaan. Voit käyttää myös kaupan valmista salaatinkastiketta (n. 1 dl) ja sekoittaa sen pastasalaattiin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.