Kun tekee mieli leipoa itse donitseja, eikä donitsipeltiä ole, ovat nämä donitsin makuiset muffinit pelastus.

Täydellisen pyöreät muffinit syntyvät, kun taikina kaadetaan muffinivuokiin, jossa on aina 2 kpl paperista muffinivuokaa päällekkäin ja jotka ovat muffinipellin koloissa.

Kun keität kinuskikastiketta, tee pisarakoe, jolla voit testata, milloin kinuski on valmista. Tiputa pisara kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Kinuski on sopivan paksua, kun pisara pysyy ehjänä.

Ainekset 12-16 annosta

Taikina:
2
munaa
dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
tl
jauhettua kardemummaa
tl
vaniljasokeria
tl
suolaa
1
dl
maitoa tai kaurajuomaa
100
g
voita tai margariinia
200
g
vaniljarahkaa
Täyte:
75
g
valkosuklaata
Kinuskikuorrutus:
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita (tai margariinia)
1
tl
vaniljasokeria
Donitsien pinnalle:
vähän
strösseleitä tai mantelirouhetta

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 °C:seen. Sulata taikinan rasva ja jäähdytä. Sekoita omassa kulhossa vehnäjauhoihin leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
  2. Riko munat kulhoon ja mittaa sokeri joukkoon, vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen aina 1 dl jauhoseosta ja 1 nestemäinen aine kerrallaan.
  3. Levitä paperiset muffinivuoat uunipellille tai muffinipellin koloihin. Voit asettaa aina 2 paperivuokaa päällekkäin, jotta pyöreä muoto säilyy paremmin (riippuen paperivuoan paksuudesta). Lusikoi taikina muffinivuokiin (melko täyteen). Pilko suklaa noin 1 cm x 1 cm paloiksi. Paina palat muffinien keskelle taikinan sisään sydämiksi.
  4. Paista uunin keskitasolla 12–18 minuuttia riippuen muffinien koosta. Nostele muffinit jäähtymään ritilälle.
  5. Valmista kinuskikuorrutus. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 min. Alenna lämpöä keskiteholle ja anna kiehua koko ajan välillä sekoitellen 10–15 minuutin ajan. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä hieman. Kuorruta muffinit kinuskikastikkeella: levitä pintaan tasainen kerros kinuskikastiketta tai valuta lusikan avulla kastikkeesta raitoja muffinien pintaan. Koristele strösseleillä tai mantelirouheella.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.