Someleipurimme Anetten muffinssit nostavat äitienpäivänä hymyn jokaisen äidin ja mamman huulille. Valmista reseptistä noin 15 vadelma-suklaamuffinssia mansikkakuorrutteella ja koristele herkut vaikkapa äitisi suosikkimarjoilla.
pari tippaa punaista geeliväriä halutessasi intensiivisemmän sävyn
Koristeluun:
tuoreita mansikoita ja vadelmia
tuoreiden yrttien lehtiä
Ohje
Vadelma-suklaamuffinssit:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa ja lisää munavaahtoon kuivat aineet ja maito samalla sekoittaen.
Lisää viimeisenä öljy ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikinaa keskikokoisiin muffinssivuokiin noin 1–1,5 ruokalusikallista ja upota jokaiseen muffinssiin yksi pala tummaa suklaata ja yksi vadelma.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Mansikkakuorrute:
Paloittele jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi ja pehmennä sähkövatkaimella.
Lisää voihin tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Lisää maito samalla sekoittaen ja lopuksi murskatut, pakastekuivatut mansikat.
Kuorrute on valmis, kun sen koostumus on kuohkea ja se pitää hyvin muotonsa.
Sekoita joukkoon pari tippaa punaista elintarvikeväriä, jos haluat intensiivisemmän sävyn.