Kuumenna rasva kattilassa ja paloittele valkosuklaa mukaan, sekoittele koko ajan ja keitä vain sen verran, että suklaa sulaa. Sekoita mysli siihen.
Painele mysliseos jokaisen lasin/annosmaljan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä lasit kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
Paloittele täytteen valkosuklaa mikroaaltouunin kestävässä astiassa. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä, kunnes suklaa on sulaa.
Sekoita kylmä tuorejuusto vähän jäähtyneen, mutta vielä sulan suklaan joukkoon. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri tukevaksi vaahdoksi erikseen omassa kulhossa. Kaada jäähtynyt suklaatuorejuustoseos joukkoon ja sekoita tai vatkaa nopeasti tasaiseksi.
Ota myslipohjat viileästä. Jaa marjat laseihin. Nostele valkosuklaa-tuorejuustotäyte päälle. Anna hyytyä kylmässä ainakin 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
Koristele annokset kauniisti marjoilla ja myslillä. Säilytä tarvittaessa viileässä.
Kommentteja ja keskustelua