Helppo, herkullinen ja yllättävän ruokaisa salaatti vie mauillaan Aasian suuntaan, ja kastike suorastaan huutaa seurakseen chiliä. Tulisuuden takaa tässä sriracha, mutta asian ajaa myös sambal oelek tai - jos haluat soosiin säivähdyksen fermentoinnin mukanaan tuomaa happamuutta – korealainen gochujang-chilitahna. Kaikkia mainittuja löydät hyvin varustettujen perusmarkettien hyllyiltä.
Viipaloi parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mandoliini on tähän tarkoitukseen oivallinen vekotin. Pilko kevätsipulit ja murskaa maapähkinät.
Laita viipaloitu parsakaali, kevätsipulit, maapähkinät ja jäähtynyt riisi tarjoiluastiaan. Sekoita.
Sekoita kastikeainekset.
Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita hyvin. Koristele yrteillä. Tarjoa heti.
Kommentteja ja keskustelua