Riisisalaatilla on pitkät perinteet suomalaisissa juhlapöydissä. Tässä klassikko thai-maustein.
Aromikas riisi ja rapeat vihannekset yhdistettynä täyteläiseen kastikkeeseen menee kevyestä purtavasta sellaisenaan ja on myös erinomainen lisuke kaikenlaisille grilliruoille.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää riisit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Käännä lämpö pois ja peitä kannella. Anna hautua kypsäksi kannen alla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Laita 0,5 dl keittämätöntä riisiä kuivalle paistinpannulle. Kuumenna hiljalleen muutaman kerran sekoittaen, ja paahda kunnes riisi on kauniisti ruskistunut ja muistuttaa ulkonäöltään riisimuroja. Jäähdytä.
Leikkaa porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri hienoksi. Lisää ainekset keitetyn riisin joukkoon. Mausta limellä ja sokerilla.
Valmista kastike: mittaa pähkinät, kookoskerma, limemehu ja limen raastettu kuori sauvasekoittimen mentävään astiaan. Surauta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi kalakastiketta, kunnes maku on reilun suolainen ja aromikas.
Sekoita kastike riisi-kasvisseoksen joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja rapeaksi paahdetulla riisillä.
Kommentteja ja keskustelua