Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 1/4 pullataikinasta kaulittuna niin, että vuoan pohja peittyy. Kauli loppu pullataikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Levitä päälle pehmeää voita, hunajaa, pilkotut kirsikat ja hiutaleita. Kääri rullalle kääretortun tapaan.
Leikkaa tämä n. 50 cm pitkä pötkö 6 cm:n paloiksi (=8 palaa). Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Kohota pullakakkua vielä ½-1 tuntia lämpimässä paikassa.
Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 190-200 asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min. Jos pullakakku tummuu päältä, laita folio pinnalle.
Anna pullakakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Koristele halutessasi sokerivesikuorrutteella.
VINKKI: Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa, laita tavallisen tasapohjaisen vuoan keskelle uunin kestävä kuppi tai muki torveksi.
Kommentteja ja keskustelua