Blinien mahtava maku perustuu käymiseen, anna taikinan käydä mieluiten yön yli.

Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun.

Blinikakkua varten isot laakeat blinit, jotka on paistettu esim. blinipannulla, kasataan kakuksi suolaisin täyttein: mäti, smetana ja sipuli, graavi- tai kylmäsavustettu lohi.

Ainekset noin 9 paksua bliniä annosta

4
dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
1
muna
1
dl
kuumaa maitoa
1
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
paistamiseen voita
Tarjoiluun:
smetanaa
sipulisilppua
mätiä ja/tai savulohta

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeeseen ja anna käydä pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). 

  2. Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa.

  3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.

VINKKI:Tarjoa kala-allergisille ja kasvissyöjille blinin välissä sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkkua ja sipulisilppua. Kokeile myös klassisia blinejä

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.