Blinien mahtava maku perustuu käymiseen, anna taikinan käydä mieluiten yön yli.
Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun.
Blinikakkua varten isot laakeat blinit, jotka on paistettu esim. blinipannulla, kasataan kakuksi suolaisin täyttein: mäti, smetana ja sipuli, graavi- tai kylmäsavustettu lohi.
Ainekset noin 9 paksua bliniä annosta
Ohje
-
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeeseen ja anna käydä pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).
-
Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa.
-
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.
VINKKI:Tarjoa kala-allergisille ja kasvissyöjille blinin välissä sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkkua ja sipulisilppua. Kokeile myös klassisia blinejä!
Kommentteja ja keskustelua