Nyt tehdäänkin makeita blinejä!

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella.

Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun, voit käyttää osana jauhoista ohrajauhoja. 

Kuuma kinuskikastike ja jäiset karpalot kruunaavat herkun.

Ainekset noin 15-25 kpl annosta

4
dl
kermaviiliä (2 tlk)
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
Seuraavana päivänä:
2
dl
kuumaa maitoa
1
dl
makeaa siideriä tai omenamehua
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
2
munaa
Lisäksi:
voita paistamiseen
kinuskikastiketta tai vaahterasiirappia
karpaloita

Ohje

  1. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).
  2. Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito, siideri tai mehu, voisula ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan.
  3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.