Jouluksi voi hyvin ostaa valmiita porkkana-, peruna- ja lanttulaatikoita tai niitä voi kokeilla tehdä myös itse.
Valmiit laatikot voi kaataa omiin astioihin, lisätä niihin hiukan kermaa ja/tai voita ja muotoilla niihin uusi paistopinta lusikalla sekä ripotella päälle Myllyn Paras Korppujauhoja tai Ruiskorppujauhoja.
Jokin laatikkoruoka kannattaa opetella tekemään itse.
sinihomejuustomurua ja/tai parmesaanijuustoraastetta (150 g)
Ohje
Keitä suurimot kypsäksi kasvisliemessä 20 min. Kuori ja viipaloi bataatit. Laita isoon voideltuun uunivuokaan kerroksittain bataattiviipaleita, riisiseosta ja sipuleja. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoja rasvassa. Lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua.
Lisää kasvisliemikuutio ja juusto, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta vielä hieman ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.
VINKKI: Voit käyttää bataatin tilalla porkkanaa tai punajuurta. Kurkkaa myös ohje klassiseen, herkulliseen bataattilaatikkoon!
Resepti on testattu kyseisellä paistoajalla. Paistoajat ja -lämpötilat ovat kuitenkin hyvin uunikohtaisia, joten paistumista kannattaa seurata. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein viime jouluksi ja ihastuin ikihyviksi! Tapani mukaan tein ison satsin ja sitä jäi, joten pakastin loput ja söin annoksina vielä tammikuullakin... Tänä vuonna taidan tehdä tuplasatsin ja pakastaa taas loput! Käytin muuten parmesanjuustoa...